fredag , 19 juli 2024
Home SIKKERHET Bevæpnet gruppen ADF drepte 17 i DR Kongo
SIKKERHET

Bevæpnet gruppen ADF drepte 17 i DR Kongo

-Bevæpnet gruppen er knyttet til Den islamske staten

-Angrepet fant  sted i østlige landet

Bevæpnet gruppen Allied Democratic Forces (ADF) drepte over 17 sivile i Nord-Kivu. Denne provinsen ligger øst i Den Demokratiske republikken Kongo. ADF er en bevæpnet gruppe som sverget troskap til Den islamske staten (IS). IS er en verdensdekkende terrorgruppe.  

Nord-Kivus nestleder Sabiti Njiamoja medlte ti ble gravlagt søndag 28.mai 2023. Syv andre lik ble funnet mandag 29.mai 2023, la Sabiti til. Angrepet fant sted mellom torsdag og fredag forrige uke på Bambuka-kisiki. Dette er en landsby i nærheten av Beni, i Nord-Kivu.

9.mars 2023 drepte ADF 36 på Mukondi, i det nordlige Kivu. ADF har tatt livet av 370 siden april. Siden 2.mars 2023 har USA etterlyst Musa Baluku. Baluku er eks-leder for ADF. Den amerikanske regjeringen satte 5 millioner dollar på spill for den som befinner opprørslederen.

M23 er en av 120 bevæpnede grupper som angriper det østlige DR Kongo. M23 er en opprørsgruppe som utfordrer den kongolesiske hæren siden desember 2012. Presidenten i DR Kongo Felix Tsishekedi har beskyldt nabo Rwanda for å stå bak M23. Siden 28.mai 2023 har Karim Khan vært på oppdrag øst i DR Kongo. Karim Khan er aktor av Den internasjonale straffedomstolen (ICC).

Fri Verden Media med Associated Press 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *