fredag , 19 juli 2024
Home HUMANITAER RD Congo: Over 36 drept av terrorgruppe
HUMANITAERSIKKERHET

RD Congo: Over 36 drept av terrorgruppe

Sivile mistet livet etter væpnet gruppe angrep landsby øst i landet. 

Onsdag kveld tok Allied Defence Forces (De Forente Styrkene) med storm Mukondi og drepte over 36. Mukondi er en landsby som finnes på nordlige Kivu, øst i den Demokratiske Republikken Kongo. 

Allied Defense Force (ADF) er en bevæpnet gruppe knyttet til Den Islamistiske Staten, en kjent terrorbevegelse. Ifølge en soldat i den kongolesiske hæren brukte militssoldater fra ADF både macheter og våpen mot sivile som forsøkte å flykte fra brennende hus. 

ADFs tidligere sjef Seka Musa Baluku er etterlyst av den amerikanske regjeringen for krigsforbrytelser begått i østlige DR Kongo og i naboland Uganda. Den 2.mars satte USAs ambassade i  den kongolesiske hovedstaden Kinshasa  5 millioner dollar i belønning til den person som finner Musa Maluku. 

Fri Verden Media med Associated Press. 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *