tirsdag , 16 april 2024
Home LOVEN Belgia: «Jeg drømmer om å bli homofiles advokat»
LOVEN

Belgia: «Jeg drømmer om å bli homofiles advokat»

Etter fengsel i Kamerun for homofili fikk Shakiro både flyktningstatus i Belgia og trygg i sitt seksuelt liv. 

Hans kallenavn er «Shakiro». Faktisk er Loïc Njeukam (26) født som gutt men kler på seg, friserer og sminker seg som kvinne. I  Kamerun han kommer fra, er det straffbart  : 

-Jeg fikk internasjonal beskyttelse fra Belgia, jeg ble kastet i fengsel i hjemlandet mitt for å ha hatt på meg jenteklær, fortalte Shakiro til InfoMigrants, ei nettavis.

Kamerun er blant landene som i verden holder på å straffe homofili. Den 9.februar 2021 ble Shakiro anholdt av politimenn i den økonomiske hovedstaden Douala og kastet i New Bell fengsel. 11. mai 2021 fikk LHBTs aktivist 5 års fengsel. Men i juli 2021 ble Shakiro løslatt etter internasjonalt presset.

Måneden etter ble Shakiro lynsjet på gate av sinte mennesker som spurte ham om han er gutt eller jente. For å unnslippe forfølgelse og drapsforsøk måtte Shakiro flykte til naboland Nigeria: 

-I Nigeria måtte jeg oppføre meg som en gutt fordi det er et av verdens strengeste land mot homofile. Derfor føler jeg meg ikke trygt, slo den transpersonen fast.

Siden forrige måned har Shakiro bodd på Namur, i sørvestlige Belgia. Der har han begynt et nytt liv med rett til å uttrykke fritt sin seksuell identitet. Etter å ha fått flyktningstatus bør han tenke på fremtida: 

-Jeg skal bli jusstudent i Liège neste september for å  jobbe som advokat. Jeg drømmer om å forsvare homofile verdenen over, ønsker Shakiro.

Fri Verden Media med InfosMigrants

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *