torsdag , 18 april 2024
Home SIKKERHET Mexico: Menneskerettsaktivist spionert på av etterretningstjenester
SIKKERHET

Mexico: Menneskerettsaktivist spionert på av etterretningstjenester

Hemmelige agenter brukte spionprogramvare for å  stoppe etterforskning av  forbrytelse.  

Den amerikanske avisen The New York Times avslørte 7.mars at militære etterretningstjenester brukte spionprogramvare som kalles Pegasus for å spionere på Raymundo Ramos. Han er advokat og menneskerettsforkjemper i Mexico.

Slik forsøkte forsvarsdepartementet  å hindre undersøkelser om en utenomrettslig henrettelse som meksikanske soldater begikk i juli 2020 på Nuevo Laredo, i sørlige Mexico. Hemmelige agenter fant ut at Ramos har hatt telefonsamtaler med  spanske aviser om saken. 

Justisdepartementet i Mexico meldte at loven ikke tillater hæren  å spionere på sivile. Ifølge New York Times har forsvarsdepartementet hørt om spionasjen, men gjort ingenting for å hindre den.

Den meksikanske regjeringen er vant til å spionere blant annet på journalister, aktivister og menneskerettsorganisasjoner. I oktober 2022 publiserte journalister    og NGO-er i Mexico en rapport om cyberangrep som to journalister og én aktivist ble utsatt for.

Fri Verden Media  med Le Monde 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *