tirsdag , 16 april 2024
Home LOVEN DR Kongo: 7 års fengsel for to militære toppsjefer
LOVEN

DR Kongo: 7 års fengsel for to militære toppsjefer

De ble funnet skyldige  i seksuelt overgrep.

Fredag 10. mars 2023 ble Oberst Didier Ngadja og Major Zangilo Noe dømt til 7 år i fengsel av en militær domstol på Sør Kivu, øst i Den Demokratiske Republikken Kongo. Begge ble funnet skyldige i voldtekt på en 14-årig jente. Dommere frifant en kaptein som også var anklaget i saken.

Den offentlige retthøringen ble avholdt takket være organisasjoner som Fonds social de la République og Fondation Panzi. Organisasjonene hjalp til med logistikk. Etter rettsavgjørelsen slo Oberst Innocent Mayembe fast at en soldat må være forbilde i respekt for menneskerettigheter, spesielt barnerettigheter. Innocent Mayembe er president i militær domstolen.

Offers advokater spør hvordan hans klient vil få erstatning. Forsvarere for de dømte kunngjorde de vil anke avgjørelse.

Fri Verden Media med Deutsche Welle 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *