fredag , 24 mai 2024
Home ARBEIDSRETT Frankrike: Fagorganiserte sorenskrivere står mot politivold
ARBEIDSRETT

Frankrike: Fagorganiserte sorenskrivere står mot politivold

De har sendt brev til justisministeren som anbefalte fengselstraff for demonstranter pågrepet under protester mot pensjonsreformen.

Fredag 7.april 2023 fordømte fagorganiserte sorenskrivere  justisministerens taushet i forbindelse med undertrykkelse av pågående demonstrasjoner mot pensjonsreformen den franske regjeringen har planlagt å gjennomføre. I et brev de sendte til Eric-Dupont Moretti minner de om at videoer og vitner  fastslo de at politimennene slo voldsomt ned på demonstrasjonene. 

Embetsmennene slår denne alarmen etter at Dupont Moretti  i 18.mars 2023 ba om at demonstranter som ble anholdt av politiet får lengre fengselstraff. Siden februar har franskmenn tatt til gatene med storm for å si nei til å forlenge alderspensjon fra 62 til 64 år.  11.mars ble  et lovprosjekt om pensjonsreformen vedtatt av parlamentet. Men vedtaket ble anket i grunnlovsrådet. Dommen skal avgjøres neste fredag 14.april.

Fri Verden Media med Anadolu

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *