lørdag , 13 juli 2024
Home LOVEN Peru: Presidenten Dina Boluarte mistenkt for hvitvasking
LOVEN

Peru: Presidenten Dina Boluarte mistenkt for hvitvasking

Riksadvokaten har åpnet etterforskning om 2021-valgkampsfinansiering. Justisen mistenker presidenten og hennes forgjenger kunne være involvert i saken. 

Pedro Castillo vant presidentvalg i juli 2021 i Peru. Men justisen vil finne ut hvordan han klarte å finansiere sin valgkamp. Påtalemyndigheter har åpnet etterforskning om mistenkelig hvitvasking som kunne hjelpe til valgkampfinansieringen. Den nåværende presidenten Dina Boluarte var Castillo sin visepresident. Hun er også involvert i saken. 

Det er Castillo sin spesiell rådgiver som avslørte skandalen. Pedro Castillo har sittet i fengsel siden 7.desember 2022. Han forsøkte å oppløse parlamentet. Derfor ble han styrtet av hæren i et statskupp og pågrepet. Dina Boluarte overtok makten men i flere måneder har Castillos tilhengere demonstrert for at Boluarte går av. 

Fri Verden Media med Associated Press and Reuters 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *