lørdag , 22 juni 2024
Home LEDELSE Albania: Tusenvis protesterte mot korrupte ministre
LEDELSE

Albania: Tusenvis protesterte mot korrupte ministre

Parlamentsmedlemmer fra opposisjonen krever en granskingskommisjon for å undersøke korrupsjonsskandaler som ryster regjeringen.

Tirsdag 20.februar 2024 samlet tusenvis seg utenfor regjeringsbygningen i Albanias hovedstad Tirana for å protestere mot korrupsjon i regjeringen. Det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press omtalte saken. Protesterende folk mente statsministeren Edi Rama og flere ministre var innblandet i korrupsjonsskandaler.

Siden oktober har parlamentsmedlemmer fra opposisjonen regelmessig avbrutt parlamentsmøter for å kreve en granskingskommisjon knyttet til saken.  Demonstranter viste sin støtte til opposisjonslederen og eks-statsministeren Sali Berisha som har sittet i husarrest. Berisha undersøkes for korrupsjon til fordel for sin stesønn.

Fri Verden Media-Associated Press  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *