fredag , 12 juli 2024
Home HUMANITAER Ukraina: Over 30 barn tilbake hjem etter blitt deportert
HUMANITAER

Ukraina: Over 30 barn tilbake hjem etter blitt deportert

Barna kom fra Russland og ukrainske områder kontrollert av russiske tropper.

Lørdag har 31 ukrainske barn vært tilbake hjem takket være Save Ukraine, en hjelpeorganisasjon. Det opplyser britisk nyhetsbyrået Reuters. Barna ble deportert av russiske soldater til Russland og Krim, en ukrainsk region Russland har kontroll over. 

Russisk regjeringen dementerte anklagelsen om deportasjonen av barna. Maria Lvova-Belova er sjefen for landets barnekommisjon. I en pressekonferanse den 4.april 2023 i Moskva slo Belova fast at foreldre samtykket deportasjonen. Men Reuters tok kontakt med Natalia, en ukrainsk kvinne. Hun fortalte at hun reiste fra Ukraina til Krim via Pole, Hviterussland og Moskva, for å hente dattera si. 

Mykela Kuleba er grunnlegger av Save Ukraina. Kuleba meldte lørdag at noen av barna deportert til Russland byttet steder fem ganger og levde i sommerleirer med lotter og kakerlakker. Ifølge ukrainsk regjeringen  har 19 500 barn blitt deportert til Russland og Krim siden invasjon av Ukraina den 24.februar 2022. Av den grunn utstedet Den internasjonale straffedomstolen 17.mars 2023 arrestordre mot Russlands president Vladimir Putin. 

Fri Verden Media med Reuters 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *