onsdag , 17 juli 2024
Home LEDELSE Myanmar: En opprører drept etter utlevering fra Thailand
LEDELSE

Myanmar: En opprører drept etter utlevering fra Thailand

Han var blant tre medlemmer av en burmesisk bevæpnet opprørsgruppe thailandske myndigheter leverte ut til militærjuntaen. 

Mandag 10.april 2023 meldte The Commoner’s Party, en opposisjonsparti i Thailand, at en av tre opprørere tilhørende en burmesisk væpnet opprørsgruppe ble drept i Myanmar. Thailandsk regjeringen leverte dem ut til  militærjuntaen som styrer landet siden februar 2021. 

1.april 2023 kom de tre medlemmer av People’s Defence Force (Folkets Forsvaret) fra Myawaddi til Mae Sot, den thailandske grensebyen, for å kjøpe medisiner. Men der ble de pågrepet av politiet som deporterte dem til militærjuntaen.  

Ifølge People Defence Forces talsmann Anyar Thar, ble en av de tre fangede drept etter å,ha forsøkt å komme seg ut av juntaens celle. Skjebnen av de to andre er så langt ukjent, la Thar til. Commoner’s Party mener deportasjonen er et brudd på internasjonal loven. 

Februar 2021 ble den nyvalgte statsministeren Aung Saan Suu Kyi styrtet i et statskupp.  Suu Kyi sitter i fengsel, for hun ble dømt til 30 år for korrupsjon i desember 2022. Statskuppet førte til borgerkrig mellom den burmesiske hæren og People’s Defence Force. General Min Aung Hlaing er Myanmars juntasjef. 

Fri Verden Media med Radio Free Asia 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *