tirsdag , 28 mai 2024
Home LEDELSE India: Burmesiske flyktninger utvist
LEDELSE

India: Burmesiske flyktninger utvist

Både sivile og soldater rømte fra Myanmar i 2021 etter militærkupp. 

Torsdag 2.mai 2024 opplyste Reuters at Indias regjering hjemsendte en første gruppe flyktninger fra Myanmar. Totalt 77 burmesiske ulovlige immigranter kommer til å bli deportert til hjemlandet sitt.Manipur delstatens statsminister Biren Singh forklarte til Reuters at identifisering av illegale immigranter fortsetter. 

Etter statskuppet som 1.februar 2021 skjedde i Myanmar rømte tusenvis av burmeser, både sivilbefolkninger og militære, til India. Grunnen til å sende dem tilbake hjem er etnisk konflikt som i mars i fjor brøt ut i mottakerlandet. Flere enn 220 har dødd i hendelsen.  

India har ikke ratifisert FNs flyktningkonvensjon. Det vedtok ikke heller egen lov om beskyttelse av flyktninger. Myanmar rystes av borgerkrig mellom militærjuntaen og bevæpnede opprørsgrupper. 

Fri Verden Media/Reuters 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *