onsdag , 29 mai 2024
Home LEDELSE Canada: 3 indiere siktet for drapet på en sikh-aktivist
LEDELSE

Canada: 3 indiere siktet for drapet på en sikh-aktivist

Indias regjering venter på forklaringer over arrestasjonen av borgerne sine.

Det britiske nyhetsbyrået Reuters skrev lørdag 4.mai 2024 at det kanadiske politiet pågrep og siktet dagen før 3 indiere for drapet på Sikh-lederen Hardeep Singh Nijjar. Hendelsen fant sted i fjor. Sikh er en religiøs gruppe som ble bannlyst i India i 2019 og satt på terrorlisten året etter. 

Politimennene gransker saken for å finne ut om de pågrepne knyttes til Indias regjering. Indias utenriskminister Subrahmanyam Jaishankar forklarte til Reuters at mennene har gjengbakgrunn:

-Vi venter på forklaringer fra Canadas politi, la ministeren til

 Det hvite hus i USA utlyste mandag 29.april 2024 at Indias etterretningsoffiser var involvert i et drapsforsøk på den indiske statsministerens motstander i det amerikanske .

Fri Verden Media/Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *