lørdag , 13 juli 2024
Home LEDELSE Hong Kong: 18 risikerer livsvarig fengsel
LEDELSE

Hong Kong: 18 risikerer livsvarig fengsel

Aktivister protesterer i Hong Kong. Foto: AFP
Aktivister protesterer i Hong Kong. Foto: AFP

Rettssak mot demokratiaktivister startet mandag. De ble arrestert  i 2021 for å ha forsøkt å avsette lokale myndigheter.

6.februar 2023 stilte 18 demokratiaktivister for retten i Hong Kong. Det er en tidligere britisk koloni gitt tilbake til Kina i år 1997. I 2021 ble aktivistene pågrepet blant 47 andre innenfor rammene av lov om nasjonal sikkerhet. Loven ble vedtatt den 1.juli 2022 av Kinas kommunistparti. De risikerer livsvarig fengsel om de er funnet skyldige.

Ifølge påtalemyndigheter er pro-demokrati politikkerne anklaget for å ha forsøkt å styrte Hong Kongs regjeringsapparatet. Det var under 2020-primærvalg. Pro-demokrati bevegelsen har blitt  svakere på grunn av forfølgelse. Flere aktivister har gjennomgått enten fengsel eller eksil.

Amnesty International, en forening som kjemper for å beskytte menneskerettigheter verden over, ba om at tiltaler mot demokratiaktivister henlegges. Organisasjonen la til at det å undertrykke politikerne nytter ikke. Utenfor tinghuset var det sosialdemokrater som demonstrerte for å kreve at de tiltalte settes fri.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *