fredag , 19 juli 2024
Home HUMANITAER Tyrkia/Syria : Slik hjelper verden jordskjelvofre
HUMANITAER

Tyrkia/Syria : Slik hjelper verden jordskjelvofre

Flere hjelpeorganisasjoner er utplassert i begge land for å redde folk rammet av jordskjelvet. Bidraget har bestått av helsebehandlinger og bistand.

6.februar 2023 oppstod et jordskjelv med styrke 7.8 i Tyrkia og Syria. Ifølge meteorologer er jordskjelvet det verste begge land har opplevd siden 1999. Katastrofen medførte over 15000 døde og circa 50 000 skadde. Disse siste tallene er fra journalister tilstede i området. Av den grunne gjør flere land og hjelpeorganisasjoner innsatser for å redde hva eller hvem som kan og trenger det.

Tirsdag erklærte presidenten i USA Joe Biden at 78 redningsmenn ble sendt til de påvirkede landene. Den franske regjeringen for sin del utplasserte sivile sikkerhetspersonnell i begge land.

I flere vestlige land ber ikke-statlige organisasjoner om økonomiske bidrag til jordskjelvofrene. I Norge har folk blitt invitert av Norsk Folkehjelp til å bidra med 250 NOK som et lite bidrag. Dette er gjennom SMS som sendes ut til folk. FN deltar også med humanitær hjelp. WHO-legeteam er opptatt med å behandle katastrofeofrene, mens UNHCR ivaretar flyktninger ved å levere kjøkkenvekt, mat, seng, telt blant annet.

På plass i de rammede landene jobber også hjelpeorganisasjoner hardt. Røde Kors og søsterforeningen Røde Halvmåne samarbeider for å finne  både skadde og overlevende fanget under ruinene. I de syriske byene Aleppo og Ilib tilbyr Leger Uten Grenser akuttmedisinsk bistand til 23 sykehus.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *