lørdag , 20 april 2024
Home LEDELSE Uganda : Mandat i FN-menneskerettighetsrådet tar slutt
LEDELSE

Uganda : Mandat i FN-menneskerettighetsrådet tar slutt

Myndigheter ble irritert etter FNs rapport om bruk av tortur. Opposisjonsledere uenige med beslutningen.

Fri Verden Media har opplyst at Uganda vil ikke lenge være medlem av FNs menneskerettighetsråd. Det kunngjorde den ugandiske regjeringen den 3.februar 2023 i brev sendt til organet.

Landets mandat i dette rådet skulle ta slutt i år. Ifølge viseutenriksminister Henry Oryem Okello har regjeringen lagt til grunn den nasjonale kommisjonen for menneskerettigheter. Men Henry Okello fremhevet at forholdet til FN-organet opprettholdes.

I november 2022 viste FNs rapport at Uganda bruker tortur og mishandling mot befolkningsgrupper. Dette har medført at regjeringen mister anerkjennelse. Opposisjonspartier og menneskerettsaktivister mener Musevenis regime bryter menneskerettigheter uten mottiltak.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *