fredag , 24 mai 2024
Home SIKKERHET En fotojournalist drept i Mexico
SIKKERHET

En fotojournalist drept i Mexico

Foto: Yahoo

Fotojournalisten ble angrepet da han var ferdig med extra-jobb. Mexico er ett av verdens farligste land for journalister, ifølge pressefrihetens forkjempere. 

Torsdag 16.november 2023 tidlig morgen ble fotojournalist Ismael Villagomez drept i Ciudad Suarez, nord i Mexico. Det opplyser nyhetsbyrået Reuters. Villagomez jobbet for lokalavisen El Heraldo de Suarez. Han hadde en extra-jobb ved siden av som taxisjåfør hos InDrive. 

Reuters melder at Ismael Villagomez ble drept da han befant seg i en bil. Ifølge InDrive-ledelsen pågrep politiet tre personer som skal være involvert i drapet på journalisten. Lokal påtalemyndighet undersøker saken men tror det er foreløpig ingen mulighet for å knytte drapet på Villagomez  til hans arbeid som journalist. 

Ifølge Reporters Sans Frontières (Reportere Uten Grenser) som fremmer pressefriheten, er Mexico ett av verdens farligste land for journalister.  Menneskerettsorganisasjonen for ytringsfriheten Article 19 meldte at 12 journalister ble drept  i Mexico i 2022. 

Fri Verden Media/Reuters

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles