tirsdag , 16 april 2024
Home LEDELSE Mali: FN-tjenestemann utvist
LEDELSE

Mali: FN-tjenestemann utvist

Ngefa Atondoko er sjef for FNs styrker i Mali. Sivilsamfunnsaktøren som han hadde valgte til å holde  foredrag i Sikkerhetsrådet, fordømte brudd på menneskerettigheter av den maliske hæren.

Søndag 5.februar kunngjorde det maliske utenriksdepartementet Guillaume Ngefa Atondoko må forlatte Mali innen 48 timer. Ngefa Atondoko ble i tillegg erklært “persona non grata”. Atondoko er sjef for menneskerettighets avdeling i MINUSMA. Det er FNs fredsbevarende styrker i Mali.

I slutten av januar sendte FN-tjenestemannen en lokal sivilsamfunnsaktør til Sikkerhetrådet, der han fordømte brudd på menneskerettigheter i den maliske hæren og deres russiske partner Wagnergruppen.

Mange foreninger i Mali har ment det var både en fremmed og ikke godkjent organisasjon Atondoko valgte ut for oppdrag i Sikkerhetrådet.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *