fredag , 24 mai 2024
Home LOVEN Hong Kong: Pressefrihetens forsvarer nektes innreise til territoriet
LOVEN

Hong Kong: Pressefrihetens forsvarer nektes innreise til territoriet

En direktør i NGO-en Reporters Sans Frontières dro til landet med tanke på å overvåke rettssaken mot journalisten Jimmy Lai.

Torsdag 11. april 2024 meldte Tv-kanalen Al-Jazeera om at Hong Kongs grensepoliti utviste Reporters Sans Frontières’ ansvarlige for beslutningspåvirkning Aleksandra Bielakowska. Hun tilbrakte seks timer i celle før utvisningen. Reporters Sans Frontières (Reportere Uten Grenser) er verdens fremste journalistorganisasjon.

Bielakowska dro til Hong Kong for å overvåke rettssaken mot Jimmi Lai. Lai er en 75 år gamle jounalist som har sittet i fengsel siden 2020. Han er anklaget blant annet for svindel og risikerer livsvarig fengsel

Jimmy Lai er blant over 40 journalister som Hong Kongs myndigheter kastet i fengsel. I denne administrative regionen med spesiell status innenfor Kina, er pro-demokrati-aktivister regelmessig utsatt for forfølgelser.

Reporters Sans Frontières reagerte på det som organisasjonen mener er lokale myndigheters taktikk for å unnslippe vurdering av pressefriheten i territoriet. NGO-en vil få garanti om at dens representanter kunne dra på nytt til Hong Kong trygge for å overvåke resten av rettssaken.

Fri Verden Media-Al-Jazeera  

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles