lørdag , 20 april 2024
Home LOVEN Ti pro-demokrati-aktivister pågrepet i Hong Kong
LOVEN

Ti pro-demokrati-aktivister pågrepet i Hong Kong

Aktivister protesterer i Hong Kong. Foto: AFP
Aktivister protesterer i Hong Kong. Foto: AFP

Pro-demokrati-aktivister er mistenkt for forbindelse med en utenlandsk forening. 

Torsdag 10.august 2023 pågrep politimenn ti pro-demokrati-aktivister i Hong Kong. Det melder det britiske nyhetsbyrået Reuters. Aktivistene er mistenkt for konspirasjon med en utenlandsk forening. I tillegg har politiet ransaket  husene deres. 

Myndigheter mener pro-demokratiske aktivister som har blitt tatt, hadde sterkt forhold til 612 Humanitarian Relief Fund. Dette er en organisasjon i Hong Kong  som får økonomisk hjelp fra internasjonale partnere, for å støtte fengslede pro-demokratiske aktivister. Politiet hevder organisasjonen er heller til støtte for sanksjoner mot Hong-Kong og motstandere i eksil. 

I 2020 innførte den kinesiske regjeringen nasjonal sikkerhetsloven i HongKong,  som følge av flere års protester. Siden da har frie ytrere blitt utsatt for fengsling og eksil. 

Fri Verden Media med Reuters 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *