søndag , 14 april 2024
Home HUMANITAER Over 4 millioner ukrainske flyktninger registrert i EU
HUMANITAER

Over 4 millioner ukrainske flyktninger registrert i EU

Ukrainere flykter fra Russlands angrep. Foto: AFP
Ukrainere flykter fra Russlands angrep. Foto: AFP

Millioner av ukrainske flyktninger lever i Den europeiske union på grunn av Russlands invasjon av Ukraina.

Nesten 4,07 millioner ukrainske flyktninger lever i EU-medlemslandene med midlertidig beskyttelsesstatus. Det meldte onsdag 9.august Eurostat. Dette er det europeiske statistikkbyrået. Det er mennesker som flyktet på grunn av Russlands invasjon av Ukraina 24.februar 2022.

Ifølge 30.junis tall fra Eurostat er både Polen og Tjekkisk Republikk landene som mottok de fleste ukrainske flyktningene. Henholdsvis 978 000 og 349 000 mennesker. Derimot stupte antall flyktninger i Norge med 1,4 % enn i mai måned.

Eurostat meldte at voksne kvinner utgjør 46,6% av flyktningene i EU, mens barn representerer 34, 4% av menneskene på flukt.

Fri Verden Media med Anadolu

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *