lørdag , 13 juli 2024
Home LEDELSE Zimbabwe : Nesten 300 ikke-statlige organisasjoner forbudt
LEDELSE

Zimbabwe : Nesten 300 ikke-statlige organisasjoner forbudt

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa. Foto: AFP
Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa. Foto: AFP

Det handler om NGO-er som har stoppet å drive virksomhet. Men menneskerettighetsaktivister mener ledere vil sette munnkurv på foreninger som kritiserer regimet.

Fri Verden Media ble opplyst at Zimbabwes regjering oppløste 291 ikke-statlige organisasjoner torsdag.  NGO-ene  driver virksomheter innen idrett, vennskap, religion og menneskerettigheter. Ifølge myndigheter fikk foreningene tillatelse fratatt , for de har avsluttet aktiviteter for mange år siden.

De sivile samfunnorganisasjonene tror ikke på dette. Noen aktivister mener nasjonalforsamlingen vil vedta en lov som skal forby NGOer som er ment for menneskerettigheter. Avstemninger kommer til å finne sted om noen måneder.

Innenriksdepartementet for sin del hevder at forbudet skal innføres av  sikkerhetsmessige grunner. Det å legge ned ikke-statlige organisasjoner ved valg var typisk for Robert Mugabe-regimet. Mugabe døde i år 2020 etter å ha styrt landet fra 1980 til 2017.  Den nåværende presidenten for Zimbabwe heter Emmerson Mmangagwa.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *