lørdag , 13 juli 2024
Home HUMANITAER Russland/Ukraina: Krigsofre forventer rettferdighet
HUMANITAER

Russland/Ukraina: Krigsofre forventer rettferdighet

Dette skrev Amnesty International som en påminnelse om ettårsdagen for  krigen som russiske tropper utfører i Ukraina. Menneskerettsorganisasjonen ber om at de ansvarlige for krigsforbrytelser stilles for retten.

Siden 24.februar 2022 har Russland ført krig mot det ukrainske folket. Året etter minner Amnesty International om hendelsen. I en pressemelding meldte NGO-en at flere ofre for krigen krever rettferdighet. Amnesty mener at internasjonalt sammfunnet må lage en solid plan  slik at ofre for russisk angrep får denne rettferdigheten.

Pressemeldingen viser til at russiske soldater ødela sosiale infrastrukturer, begikk krigsforbrytelse og henrettet summarisk flere  ukrainere. Rapporten hevder at mange ukrainske byer har blitt utsatt for bombeangrep slik at et stort antall mennesker har måttet flykte til naboland.

Amnesty International avslørte at FNs-menneskerettighetsrådet opprettet en selvstendig undersøkelseskommisjon i mars 2022 i forbindelse med brudd på menneskerettigheter innenfor rammene av konflikten. Imidlertid må man finne  passende institusjoner for å dømme de ansvarlige for krigsforbrytelsene, skriver Amnesty.

Fri Verden Media  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *