fredag , 19 juli 2024
Home LOVEN Tunisia: Human Right Watch reagerer mot undertrykkelse av frie ytrere
LOVEN

Tunisia: Human Right Watch reagerer mot undertrykkelse av frie ytrere

Kaïs Saïed-regimet kastet over tolv politikere i fengsel på grunn av deres kritikk mot regjeringen, skriver NGO-en.

Ifølge en pressemelding Human Right Watch publiserte 24.februar 2023 på sin nettside sitter over 12 frie ytrere i fengsel på grunn av deres kritikk overfor president Kaïs Saïed. De siste ble tatt den 22.februar 2023, mens de første pågripelsene skjedde den 11.februar 2023.

Personer som ble pågrepet er opposisjonsledere, journalister, dommere og forretningsmenn. Under en TV-tale 14.februar regnet Kaïs de arresterte som terrorister. I tillegg mener presidenten at disse frie tenkerne bør siktes for brudd mot statens sikkerhet. Men Salsabil Chellali mente anklagen mangler troverdige beviser.  Salsabil er direktør for Human Right Watch i Tunisia.

I juli 2022 oppløste Kaïs nasjonalforsamligen for å styre med jernhånd. Universitetlæreren har sittet ved makten siden 23.oktober 2019.

Fri Verden Media   

 

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *