lørdag , 22 juni 2024
Home SIKKERHET En japaner bortført i Nord-Korea døde i 2018
SIKKERHET

En japaner bortført i Nord-Korea døde i 2018

Japans statsminister Fumio Kishida. Foto: Anadolu

Japan mistenker Nord-Korea for å ha stått bak bortføring av nesten tjue japanere i flere tiårene.

Det japanske politiet har torsdag morgen blitt kjent med at Tadaaki Hara, en japaner som ble bortført i Nord Korea i 1980, døde i 2018.  Det opplyser nettavisen Japan Today. Om opplysningen bekreftes skulle Hara bli den 11.japaner kidnappet av Nord-Korea.

Den japanske regjeringen holder en liste over 17 japanere kidnappet til Nord-Korea på 1970-og 1980-tallet, og mener Pyongyang står bak flere andre tilfeller av tvangsforsvinning blant japanske statsborgere.  Tadaaki Hara var 43 år gammel da Kim Kil Uk og Shin Kwan Soo lurte ham for en tur fra Osaka til Miyazaki. Til slutt ble Hara bortført til Nord-Korea i juni 1980. Begge kidnapperne var henholdsvis nordkoreanske skoleleder og spion.

Japan Today melder om at Shin fikk et pass med Haras navn for spionasje i Japan. Tokyo utstedte arrestordre mot 11 nordkoreanere, Shin Kwan inkludert, som det mener involveres i bortføring av japanere. Den japanske staten opplyser med kilder i den internasjonale kriminalpolitiorganisasjon Interpol, at Kim Kil døde 13.mars 2018 i Sør-Korea i en alder av 90 år. 

Fri Verden Media/Japan Today

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles