fredag , 24 mai 2024
Home LOVEN Sør-Amerika: Reproduksjon bør beskyttes
LOVEN

Sør-Amerika: Reproduksjon bør beskyttes

Amerikansk kontor for menneskerettigheter mener kvinner og jenter må få tilstrekkelig rettigheter til abort.

Amerikas menneskerettighetskommisjon slo fast 1.februar 2023  at kvinner og jenter bør ha rett til å abortere om svangerskap utgjør en trussel for helse eller er resultat av voldtekt. Det opplyser Reuters.

Kommisjonen melder at El Salvador er Sør-Amerikas strengest land mot abort. Der kan en gravid kvinne eller jente bli dømt opptil 50 år i fengsel for å ta abort. I land som Argentina, Brasil, Panama og Colombia er sykepleiere som hjelper til med å fjerne foster truet med saksøkelse.

I februar 2022 vedtok den colombianske nasjonalforsamlingen en lov om opptil 28 uker tillater de gravide kvinnene å abortere.

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Articles