lørdag , 13 juli 2024
Home ARBEIDSRETT DR Kongo: FN-tjenestemenn renvasket i sex-skandale
ARBEIDSRETT

DR Kongo: FN-tjenestemenn renvasket i sex-skandale

WHO-topplederne. Foto: WHO

Ifølge selvstendige etterforskninger var anklagelser mot WHO-toppsjefer falske.

Reuters opplyser at anklagelser for seksuelle overgrep mot Verdens helseprogramm-ledelsen i Den Demokratiske Republikken Kongo,  ikke var betydelige og manglet beviser. Det erklærte  WHOs generaldirektør Tedros Adanom 31.januar 2023 etter grundige undersøkelser bestilt av FN.

I begynnelsen av 2021 avslørte kongolesiske medier sex-skandale i WHO-toppledelsen. Dusinvis av tjenestemenn var angivelig involvert i saken. Over 70 kvinner fortalte journalister at mellom 2018 og 2020 ble de tvunget til å ha sex med sjefer for å skaffe jobb eller stilling. Det var under kampen mot Ebolautbruddet i DR Kongo.

I desember 2021 offentliggjorde undersøkelseskommisjon en rapport som viste at WHO-toppsjefer ble varslet om sex-skandalen, men feilet å iverksette strafftiltak. Derfor ble noen sjefer suspendert. Generaldirektøren sa han ikke skulle gå av, selv om han innrømte sitt ansvar.  Etter den nylige rapporten bestemte Tedros Adanom seg at de suspenderte sjefene kunne gjenoppta arbeidet.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *