torsdag , 18 april 2024
Home LEDELSE Frankrike: Møte om Israel-Palestina-konflikten kansellert
LEDELSE

Frankrike: Møte om Israel-Palestina-konflikten kansellert

Lyon kommune planla foredrag om Oslo-avtalen. Men møtet ble opphevd etter protest fra den jødiske delegasjonen

Møtet om Oslo-avtalen vil ikke lenger finne sted. Det erklærte ordfører for Lyon, Gregory Doucet. Lyon er en by sør-øst i Frankrike.  Avtalen ble signert for 30 år siden og handlet om konflikten mellom Israel og Palestina.

Foredraget skulle avholdes 1.februar 2023. Men sinte jøder takket nei til initiative. Årsaken var at fordraget fokuserte kun på Palestina som er et ikke-eksisterende land istedenfor Israel. I tillegg inviterte Lyon kommune Salah Hamouri. Han er palestinsk advokat, menneskerettighetsaktivist og tidligere politisk fange.

Det jødisk felleskapet i Lyon mener  Hamouri er en terrorist som fikk fengselstraff i Israel for drapsforsøk på overrabiner Yossef Ovadia. Presset fra  jødiske deltakere  gjorde at Gregory Doucet måtte kansellere foredraget.

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *