torsdag , 18 april 2024
Home SIKKERHET FN oppfordrer til en multinasjonal styrke mot gjenger i Haiti
SIKKERHET

FN oppfordrer til en multinasjonal styrke mot gjenger i Haiti

Politimenn jakter etter gjenger i Port-au-Princes nabolag. Foto: AFP
Politimenn jakter etter gjenger i Port-au-Princes nabolag. Foto: AFP

FN mener en multinasjonal styrke kan knuse gjenger som sprer terror rundt om i landet.

Gjenger i Haïti blir mer og mer så brutale at de påvirker menneskerett. Det meldte under en pressekonferanse Ravina Shamdasani fredag 18.august 2023. Ravina er FNs høykommissær for menneskerettigheters talsperson. Hun hevdet at mellom 11. og 15.august steg voldshendelser og at gjenger drepte 28 og brente 50 hus. Dette skjedde på Savane Pistache, et nabolag i Haitis hovedstad Port-au-Prince.

Ifølge FNs tjenestekvinne har gjengers kriminelle handlinger i Haïti medført 2439 døde, 902 skadde og 951 bortførte. Dette fant sted mellom 1.januar il 15.august i år. FN minnet om at natt til 15.august ble en byråds representant samt hans kone og barn, drept i  Decayette nabolaget, i Port-au-Prince. Ravina Shamdasani meldte at omtrent 5000 flyktet til fosterhjem.

Ifølge FNs høykommissær for menneskerettigheter har myndigheter utplassert politi og lokale militser for å knuse gjenger. Men det virker som at begge er overveldet. Gjenger drepte to politimenn på Savane Pistache. FNs kommissær for menneskerettigheter Volker Türk ber om multinasjonale styrker, utenfor FN-systemet, for kamp mot gjenger i Haïti.

Fri Verden Media med ONU Infos

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *