fredag , 12 juli 2024
Home LEDELSE India : Vil skattekontor stenge BBC-byrå?
LEDELSE

India : Vil skattekontor stenge BBC-byrå?

Den britiske TV-kanalen sendte dokumentaren om statsministeren for noen uker siden. Den indiske regjeringen svarte med skatteettersyn i BBC sitt anlegg. Opposisjonspartier og menneskerettsaktivister mener dette er brudd på pressefriheten.

Indias kontor for skatteinntak overtok tirsdag husundersøkelsen av BBC i New Delhi og Mumbai. BBC er et kjent britisk mediahus som dekker nyheter fra hele verden. Skattekontoret ønsker å få oversikt over kommersielle operasjoner inni BBCs byrå. Skatteetterforskningen kommer etter at dokumentar ble sendt ut av BBC for to uker siden.

Dokumentaren handlet om Narendra Modis rolle i det antimuslimske opprøret i delstaten Gujarat i 2002. Produksjonen ble  forbudt av regjeringen. Modi var tidligere Gujarats øverste leder og er Indias nåværende statsminister. Over 1000 døde etter det folkelige opprøret.Modi er anklaget for ikke å ha gjort tilstrekkelig for å hindre angrepet mot muslimene.

Skatteetterforskningen mot BBC medførte reaksjoner fra indiske politikere. Under pressekonferansen erklærte Guarav Bhatia at BBC sprer hat mot India. Bhatia er talsmann for regjeringspartiet BJP. På den annen side slo opposisjonspartier fast at det var brudd på pressefriheten. Human Rights Watch meldte om forbudet mot dokumentaren og at dette er tegn på undertrykkelse av minoriteter i India.

Fri Verden Media

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *