lørdag , 13 juli 2024
Home HUMANITAER Ukraina : FN trenger 5,6 milliarder dollar for å hjelpe flyktninger
HUMANITAER

Ukraina : FN trenger 5,6 milliarder dollar for å hjelpe flyktninger

Mennesker i og utenfor Ukraina mangler penger for å handle mat. Vertsfamilier i Europa også i nød.

FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) oppfordret onsdag om hjelp til ukrainske flykninger. OCHAs sjef Martin Griffits erklærte i en pressemelding at det er 5,6 millarder dollar som trenges for å hjelpe 4,2 millioner ukrainere og deres vertsfamilier i Europa og 1,1 millioner i Ukraina.

Ifølge Griffits er matvarer og andre akuttbehov tilgjengelige i  områder Kiev kontrollerer fremdeles. Men der mangler folk penger for handle matvarene. I regioner som regelmessig er bombeangrepet, er det enda vanskeligere, meldte Griffit.

Den største delen av den humanitære hjelpen vil bli overført til Polen og Moldova, skriver OCHA. Polen tok imot de fleste ukrainske flyktningene, mens Moldova brukes som et sted ukrainerne passer gjennom for å flykte fra Europa.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *