lørdag , 13 juli 2024
Home SIKKERHET Nigeria : Ledere må beskytte velgeres rett
SIKKERHET

Nigeria : Ledere må beskytte velgeres rett

Det oppfordret Amnesty International til i en pressemelding. NGO-en viser et rødt flagg om sikkerhet før, under og etter avstemninger i Nigeria.

25.februar skal det avholdes både president og parlamentsvalg i Nigeria. Det er et land som ligger vest i Afrika. Den 15.februar 2023 utga Amnesty International en advarsel om usikkerhet under valgperioden.

Ifølge varselet som Fri Verden Media har lest på Amnestys nettside, påvirket voldhendelser valkampen. Mellom 28.november 2022 og 4.januar 2023 ble kandidater, partihus, partisjefer, valkampgrupper og journalister enten angrepet eller drept av uidentifiserte væpnede menn. Angripene fant sted mest nord i landet. Det er området som er best kjent for å ha blitt rammet av terrorangrep etter 2009.

Amnesty International oppfordret nigerianske myndigheter til å beskytte valgobservatører, journalister, partier og kandidater. NGO-en selv lovet å sørge for at menneskerettigheter respekteres. Partier og kandidater ble invitert til å offentlig fordømme både trusler og oppfordringer til hat.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *