lørdag , 13 juli 2024
Home LEDELSE Iran: Ayatollah Khamenei beordret dødsstraff etter forgiftning i skoler
LEDELSE

Iran: Ayatollah Khamenei beordret dødsstraff etter forgiftning i skoler

Iranske ledere mener fenomenet er menneskeskapt

Under en seremoni om treplanting som fant sted mandag i Teheran (hovedstad) lovet Ayatollah Ali Khamenei dødsstraff mot  personer involvert i forgiftningen som i måneder har rammet flere skoler. Den religiøse lederen oppfordret til  at både politi og etterretningstjenester driver etterforskning i saken.

Siden november har 52 skoler blitt  rammet av forgiftningen, ifølge tallene fra regjeringen. De første tilfellene meldte seg hos en skolejente i Qom, sør i Iran. Søndag 5.mars  varslet videregående skoler i Abhar og i Avhaz om andre tilfeller. Begge byene ligger vest i landet.

I et intervju med det iranske nyhetsbyrået Fars fredag 3.mars sa innenriksviseminister Majid Mirahmadi at dette er et komplott fra utland med formål å skape nye demonstrasjoner. I det siste har  Iran gjennomgått protester knyttet til henrettelser av flere motstandere og fritt-tenkende.

Forrige uke erklærte Helsedepartementet at noen ønsker å stenge skoler, spesielt de for jenter. Men regjeringen tok ikke denne versjonen på alvor.

Fri Vverden Media med Al-Jazeera og Le Parisien

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *