lørdag , 13 juli 2024
Home LEDELSE Serbia: Flere protesterte mot avtale med Kosovo
LEDELSE

Serbia: Flere protesterte mot avtale med Kosovo

Serbiske nasjonalister mener Kosovo er en del av deres land. 

Søndag 5.mars i Beograd (hovedstad) demonstrerte hundrevis av serbiske nasjonalister, spesielt kristne  fra den ortodokse kirken. De tok til gatene med storm for å takke nei til noen avtale med Kosovo.

27.februar 2023 forsøkte Serbias statsminister Aleksandar Vucic å inngå fredsavtale med hans motpart fra Kosovo Albin Kurti, men den ble ikke signert.

Serbiske nasjonalister og ortodokse kristne er Russlandtilhengere. De tror at ethvert forhold til Kosovo er en plan skapt av de vestlige landene.

I år 2008 erklærte Kosovo sin selvstendighet. Men for de serbiske nasjonalistene forblir Kosovo en del av landet deres. I tillegg finnes det flere ortodokse kirker i Kosovo. Den 18. mars skal EU mekle i forhandlinger mellom de to regjeringene.

Fri Verden Media med Reuters 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *