tirsdag , 16 april 2024
Home LEDELSE Frankrike: Nesten 250 NOK i månedslønn for universitetslærer
LEDELSE

Frankrike: Nesten 250 NOK i månedslønn for universitetslærer

Franklin Nyamsi er suspendert i 3 måneder siden sist februar, på grunn av sine politiske meninger. 

«Etter å ha blitt suspendert i 3 måneder på grunn av mine kritikker mot Frankrikes skadelig politikk for Afrika, har jeg fått kun 246 NOK i lønn for mai 2023,  for å leve med min familie i Frankrike, slik står et menneskerettighets land mot intellektuells ytringsfrihet », klaget fredag 28.april 2023 Franklin Nyamsi på sin Twitter-side. Han er kamerunskfødt filosofilærer ved Universitet i Rouen, nord i Frankrike. I 9.juni vil hans bankkonto bli avsluttet. 

12.april 2023 ble læreren satt i politiarrest. Men han ble frigitt fire timer senere. Nyamsi er mistenkt for tillitsbrudd. Men ingen klagemål mot ham har blitt angitt. Fra 3.mai skal han stilles for retten. 

Franske ledere mener Franklin Nyamsi regelmessig kritiserer Frankrike, og at dette anses som brudd på taushetsplikt alle tjenestemenn må overholde. Faktisk fordømmer Nyamsi de negative sidene av de diplomatiske forhold mellom Frankrike og dets tidligere afrikanske kolonier.

På både hans Facebook-side og YouTube-kanal beskriver læreren hvordan Frankrike støtter diktatoriske regimer, statskupp, valgfusk og terrorhandlinger i de afrikanske fransktalende landene. Aktivisten har fått over 227 000 følgere på YouTube og 198 000 på Facebook.

Fri Verden Media 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *