torsdag , 20 juni 2024
Home ARBEIDSRETT Nigeria: Arbeidere er ut i streik
ARBEIDSRETT

Nigeria: Arbeidere er ut i streik

Fagorganiserte og nigeriansk stat feilet å komme til enighet om minstelønn, både i det offentlige og den private sektor.

Siden 3.juni 2024 har nigerianske arbeidere vært ut i streik overalt i landet. Det meldte nyhetsbyrået Reuters. Streiken i både det offentlige og den private sektor påvirker sterkt strømtjeneste og lufttransport. Oljeproduksjon kommer også til å gå ned, fikk Reuters vite.Arbeidsstansen ble oppfordret i forrige uke av Nigerian Labour Congress (NLC) og Trade Union Congress (TUC), de to vigtiske fagorganisasjonene i Nigeria.

Grunnen til streiken er at myndigheter og fagorganiserte feilet i flere forhandlingsrunder å komme til enighet om minstelønn. NLC og TUC foreslår  615 000 naïras (4387 NOK) minimum mens regjeringen sier nei til å gå oppover 60 000 naïras (428 NOK). Ved sin ankomst i styret i mai 2023 som følge av valgseier, fjernet Bola Ahmed Tinubu tilskudd på drivstoffpriser. Noe som medførte høyere mat- og strømprisvekst.

Fri Verden Media/Reuters  

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *