tirsdag , 16 juli 2024
Home LEDELSE Abort avkriminalisert i Mexico
LEDELSE

Abort avkriminalisert i Mexico

Mexicos høyesterett. Foto: FSSPX.NEWS
Mexicos høyesterett. Foto: FSSPX.NEWS

Kvinner i Mexico har vunnet rett til å abortere, etter en avgjørelse fra høyesterett.

Torsdag 7. september 2023 har høyesterett i Mexico avsagt at gravide kvinner kan nå ty til abort. Det melder den amerikanske avisen The New York Times. I tillegg tillates selskaper som produserer abortmedisiner.

Dommere begrunnet at å straffe abort ikke var i tråd med grunnloven. Men abortering av svangerskap forblir straffbart i 20 av 32 meksikanske delstater, skriver The New York Times.  Men i disse delstatene kan kvinner bruke abortmetoder ved føderale sykehus og helsesentre. Helsepersonell som hjelper til i abortprosessen, skal også bli beskyttet, opplyser New York Times.

I 2021 avsa høyesterett at kriminalisering av abort var ulovlig men dette gjaldt kun for Coahuila delstaten, på grensen til den amerikanske staten Texas. Når kvinner i USA får det vanskelig å skaffe rett til abort, har landene som Uruguay, Colombia og Argentina legalisert praksisen.

Fri Verden Media med New York Times og CNN

 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *