onsdag , 17 april 2024
Home LEDELSE Brasil: Urfolk gjennomgår landets problemer i Amazon
LEDELSE

Brasil: Urfolk gjennomgår landets problemer i Amazon

Lula Da Silva i Amazonas med urfolksledere. Foto: RFI
Lula Da Silva i Amazonas med urfolksledere. Foto: RFI

Presidenten Lula Da Sylva var på besøk i verdens største skog. Urfolkene forventer at  landet deres blir begrenset. 

Mandag var Luis Lula Da Sylva på besøk i Amazons skog. Der møtte den nye valgte presidenten i Brasil urfolkene. Lula har sittet ved makten i Brasil siden 1.januar etter å ha vunnet presidentvalget. 

I flere år har urfolkene kjempet mot risbønder på grunn av kontroll over jord. I tillegg tillot den tidligere presidenten Jair Bolsorano selskaper å utnytte naturressurser i området. Det medførte landtvister med urbefolkninger. 

Menneskerettsaktivister  krever at Lulas regjering grunnlegger og sikrer 13 nye territorier til urfolkene. Territoriene ble begrenset og bør godkjennes av presidents kontor. Men Lula kunngjorde ikke nyopprettet land selv om han har villet at urfolkene har total kontroll over landet deres. 

Urfolkene i Amazon er bestått av Macuxi, Taurepang, Waiwai, blant annet. 

Fri Verden Media med Associated Press 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *