lørdag , 13 juli 2024
Home HUMANITAER Niger: ECOWAS opprettholder sanksjoner til tross for humanitær krise
HUMANITAER

Niger: ECOWAS opprettholder sanksjoner til tross for humanitær krise

Militærjuntaen i Niger holder en TV-tale. Foto: Facebook
Militærjuntaen i Niger holder en TV-tale. Foto: Facebook

Samarbeidsorganisasjonen innførte sanksjonene etter et militærkupp som fant sted i slutten av juli. Hjelpeorganisasjoner ber om unntakk av humanitære grunner.

Tirsdag 12. desember 2023 meldte 18 hjelpeorganisasjoner om at De vestafrikanske staters økonomiske fellesskap (ECOWAS) har opprettholdt de økonimiske sanksjonene mot Niger uten et hensyn til millioner mennesker som er avhengige av humanitær hjelp. Av hjelpeorganisasjonene er SOS-barnebyer, Flyktninghjelpen, Save The Children, Oxfam og Plan international.

Søndag 10.desember 2023 holdt ECOWAS-medlemslandene et toppmøte i den nigerianske hovedstaden Abuja. På dagsorden stod det mulighet til å oppheve sanksjonene. Disse ble det innført 29.juli 2023 etter et statskupp som fant sted 26.juli 2023. Hæren avsatte den demokratiske valgte presidenten Mohamed Bazoum.

Ifølge organisasjonenes pressemelding vil de økonomiske sanksjonene påvirke over 4,3 mennesker som har akutt behov for humanitær bistand. Mohamed Chikaoui representerer internasjonale NGO-er i Niger. Han hevdet at 2 millioner i Niger ble utsatt for matusikkerhet mellom oktober og desember 2023, inkludert 185 0000 barn under 5 år.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *