torsdag , 18 april 2024
Home LOVEN Marokko: En youtuber varetektsfengslet
LOVEN

Marokko: En youtuber varetektsfengslet

Foto:bladi.net

Influenseren har lagt inn videoer på Youtube som er kritiske til  myndigheter.

Mandag 11. desember 2023 meldte den marokkanske nettavisen bladi.net om at en straffedomstol i Casablanca varetektsfengslet youtuberen Naïma El-Jouk. Akkurat nå sitter influenseren i Oukacha fengselet.

For uker siden førdømte Naïm stadig høyere vekst i matpriser, gjennom en video på Youtube. Men påtalemyndigheten har ment youtuberen fornærmet Kong Mohammed VI og hans familie. Av denne grunn risikerer Naïma El-Jouk opptil 5 år i fengsel, ifølge landets straffelov.

Mora til Naïm ber om kongens nåde til sin datter som hun mener er psykisk syk. Sist i september ble en TikTok-er arrestert for sine kritikker overfor myndigheter. Siden 7.oktober har en annen youtuber i Marokko blitt rettsforfulgt for «usømmelig eksponering».

Fri Verden Media/Bladi.net

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *