lørdag , 13 juli 2024
Home LEDELSE Japans statsminister under press fra de kidnappedes familier
LEDELSE

Japans statsminister under press fra de kidnappedes familier

Japans statsminister Fumio Kishida. Foto: Anadolu

Familier til japanere som for tiårene siden ble kidnappet av Nord-Korea, venter fortsatt på nyheter om dem.

Ifølge den berømte japanske avisen Asahi Shimbun marsjerte søndag 26.november 2023 familiemedlemmer til japanere som for tiårene siden ble kidnappet av nordkoreanske hemmelige agenter. Familiene samlet seg på Chiyoda Ward i hovedstaden Tokyo og statsministeren Fumio Kishida deltok i samlingen.

Den 55 år gamle Takuya Yokota leder en assosiasjon består av familiemedlemmer til de kidnappede. Han oppfordret Kishida til å sørge for at de som ble bortført av Nord-Korea, måtte tilbake hjem. Takuya er broren til Megumi Yokota som var 13 år gammel da i 1977 han ble bortført i Niigata av nordkoreanere.

Torsdag 23.november 2023 medlte Japan Today om at en japaner som ble bortført til Nord Korea i 1980, døde i 2018, og at den japanske regjeringen holder en liste over 17 japanere kidnappet i Japan til Nord-Korea på 1970-og 1980-tallet.

Fri Verden Media/Asahi Shimbun

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *