fredag , 1 mars 2024
Home LOVEN Kvinnevold har økt i nordvestlige Peru
LOVEN

Kvinnevold har økt i nordvestlige Peru

Unge jenter marsjerer i Peru. Foto: AFP

Over 5000 tilfeller av kvinnevold ble innspilt i Piura by opptil september i år. Lokale myndigheter mener slik fenomen kan medføre kvinnemord.

Ifølge den peruanske avisen La Hora, opptil september i år ble 5795 ofre for kvinnevold innspilt i Piura by, nordvest i Peru, i Sør-Amerika. Av disse er 531 tilfeller av seksuelle overgrep, deriblant 181 jenter. Det meldte landskoordinator i kvinnedepartementet Carlos Arcaya Mogollòn 25.november 2023 under Den internasjonale dagen for avskaffelse av kvinnevold. I denne anledningen arrangerte lokale myndigheter en kampanje med titelen «la oss ta grep nå» .

Carlos Arcaya hevdet at forekomst av kvinnevold blir bekymrende og at fenomenet kan medføre kvinnemord om det ikke er rapportert så tidlig som mulig. Koordinatoren påpekte også at ofrene for vold gruer seg til å gi varsle om det for å ikke gjøre ting verre. Overfor La Hora fortalte Vanessa Herrera López at kvinner som utsettes av vold i hjemmet kan framover gjennomgå psykiske problemer. Herrera López er psykiater ved Perus Institutt for Mental Helse.

Fri Verden Media/La Hora     

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *