tirsdag , 16 april 2024
Home HUMANITAER Palestina: Hamas holder gisler på sykehus
HUMANITAER

Palestina: Hamas holder gisler på sykehus

Et tidligere israelsk gissel har gjort skremmende avsløringer overfor en amerikansk journalist.   

Aloni Cunio er en 34 år gammel mor til tvillingjenter. For over 50 dager siden ble hun og jentene hennes på 3 år kalt Yuli og Emma, løslatt av Hamas-kriger. I et intervju med CNN-journalisten Anderson Cooper 18.januar 2024 hevdet Aloni at hverdagen blir et mareritt for henne fordi hennes ektemann David Cunio er blant de 103 gislene som forblir holdt av Hamas. David er utsatt for skjør psykisk helse, understrekte hun.

Cunios familie var blant de over 250 menneskene Hamas kidnappet 7.oktober 2023 i angrepet på Israel, og førte til Gazastripen. Den væpnede gruppen tok dem som gisler da de forsøkte å tok seg ut av sitt brennende hus.  Overfor CNN fortalte Aloni at mannen hennes og deres barn ble holdt sammen med et dusin mennesker på Nasser sykehuset, sør for Gaza.

Under gisselsituasjonen ble lita Emma skilt fra resten av familien.  Aloni vitnet til CNN-journalisten at hun var deprimert, fratatt tilgang til medisiner og gråt hver eneste dag. I tillegg, minte Aloni, ble de syke med oppkast og diaré. Hun la til at  mannen hennes slo  ansiktet til han skadet seg selv.

Dager etter løslatelsen, fraktet Røde Kors Aloni og barna hennes til Israel. Hun fortsetter å kjemper for at mannen hennes blir løslatt :

-Det fortjener du, og jeg elsker deg og kan ikke vente på å se deg igjen, sa Aloni til mannen sin i en SMS.  

Fri Verden Media med CNN

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *