onsdag , 17 juli 2024
Home LEDELSE Guinea: Journalister pågrepet i en protest
LEDELSE

Guinea: Journalister pågrepet i en protest

Landets journalist-fagforening oppfordret til å protestere mot brudd på pressefriheten. 

Den guineanske nettavisen africaguinee.com opplyste torsdag kveld 18.januar 2024  at gendarmkorpset på Dixxin, i hovedstaden Conackry, pågrep 9 journalister.  Påtalemyndigheten beordret at de måtte sitte i varetektscelle. Pressemennene deltok i en protest som dagen før Syndicat des professionnels de presse de Guinée (SPPG) oppfordret til. SPPG er landets journalist-fagforening.

Siden 24. november 2023 har guineanske journalister fordømt forstyrring på radiosignal samtidig som begrensning av en rekke nettaviser.Noe som SPPG mener er et brudd på pressefriheten. Men ifølge overgangsregjeringen er slik avgjørelse tatt av sikkerhetsmessige årsaker. 29.desember 2023 offentliggjorde FNs menneskerettighetsråd en pressemelding om at arrest, mobbing og overfall overfor journalister bør stoppes.  

Siden 5.september 2021 er det Oberst Mamady Doumbouya fra spesialstyker som har sittet ved makten i Guinea. Doumbaya ledet et militærkupp som avsatte den demokratiske valgte presidenten Alpha Condé. Under Doumbouya har menneskerettsaktivister, politikere og journalister vært utsatt for forfølgelse.

Fri Verden Media/Africaguinee.com

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *