lørdag , 20 april 2024
Home HUMANITAER Ukraina : Toppmøte i Frankrike om ytterligere hjelp til krigsofre
HUMANITAER

Ukraina : Toppmøte i Frankrike om ytterligere hjelp til krigsofre

Møtet holder seg i Paris for å levere mer humanitær hjep til ukrainere i nød under vinteren.

Representanter til 50 land har samlet siden den 13.desember 2022 i Paris (Frankrikes hovedstad)  for konferanse om humanitær hjep til Ukraina, melder Radio France Internationale (RFI). RFI er franske radiostasjon. Toppmøtet handler om den som trenges så at de fleste krigsofrene skal kunne ha det enklere med vinteren.

RFI opplyser at ukrainske humanitære organisasjoner gjorde sitt beste for å hjelpe de som er nød. Ifølge Milan Zaitsev fra ikke-statlig organisasjonen Vostok SOS er behov høyere enn hjelp allerede overført, det melder RFI. Zaitev fortalte at hundrevis totalt av generatorene ble levert  men det er ikke nok sammenlignet med behov som er enormt i hele landet. Itillegg ba Zaitev om militærs støtte for å beskytte det som er tilgjengelig, melder RFI. 

Radiostatsjonen fremhevder at USA lovet å sende Patriots. Det er luftvernmissiler. For sin del kungjorde Frankrike 3 avtaler knyttet til overføring av skinner, broer og frø til Ukraina. Franske myndighetene signerte 2 konvensjoner med Den europeiske banken for gjenoppbygging og utvikling på nesten 2 milliarder NOK, melder RFI. Beløpet kommer til å bli overført til Naftogaz for å kjøpe gass i vinteren. Naftogaz er det ukrainske hovedselskapet som produserer gass.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *