fredag , 19 april 2024
Home HUMANITAER Etiopia : Regjering vil åpne forskning om 27 lik oppdaget i Zambia
HUMANITAER

Etiopia : Regjering vil åpne forskning om 27 lik oppdaget i Zambia

Etiopiske migranter forsøkte å ta seg ulovlig til Sør-Afrika. Lik ble funnet av zambisk politi. Den internasjonale organisasjonen for migrasjon sjokkert.

Søndag 11.desember 2022 ble 27 lik oppdaget av zambiske politimenn på Chongwe Ngwerere, i utkanten av zambisk hovedstad Lusaka. Det opplyser Al-Jazeera. Faktisk er det unge etiopiere som ønsket å innvandre seg ulovlig til Sør-Afrika, melder den arabiske TV-stasjonen. Etiopisk regjering vurderer undersøkelse for å identifisere likene.

Ifølge Al-Jazeera som nevner zambisk politiet var disse migrantene mellom 20 og 38 år gammel og døde av både sulten og slitenhet. Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) sa at den var sjokkert og skremt over denne oppdagelsen.

I en pressemelding Al-Jazeera mottok kalte IOM  for samarbeidet mellom landene i Afrikas horn og Sør Afrika for både kampen mot menneskehandel og migrantenes sikkerhet.

For 2 måneder siden i Malawi ble 30 etiopiske migranter funnet død i fellesgrav og 30 andre i Mozambik i  2020.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *