lørdag , 20 april 2024
Home LEDELSE Kamerun: Skal Franck Biya arve makt fra pappaen sin?
LEDELSE

Kamerun: Skal Franck Biya arve makt fra pappaen sin?

Noen tegner viser at Franck Biya har vært forberedt til å overta makten etter faren sin Paul Biya. Den gamle diktatoren styrer Kamerun siden over 40 år. Frank Biya har fått Frankrikes støtte.

President Paul Biya har blitt gammel (89 år) og regelmessig utsatt for sykdommer. Derfor tenker noen kamerunere på den neste presidenten. Mange ganger er navnet til hans sønn Franck Biya nevnt av analitikere.

Grunnlagt i 2013 forbereder Mouvement citoyen des franckistes pour la paix (MCFP) seg for at Franck Biya skal overta makten om faren sin ikke lenger oppgir fysiske kapasiteter til å kunne styre landet. MCFP er en assosiasjon berømt i Kamerun for sin støtte til Franck Biya.

Assosiasjonen har arrangert mange demonstrasjoner på noen kamerunske byer for å si ja til Franck Biya som den neste lederen for Kamerun: « Han er en spesielt rådgiver til faren sin og også forretningsmann. Han er også diskret. Av den grunn kaller vi for Franck Biyas kandidatur til 2025-presidentvalg», fortalte i mars 2021 Nathan Abomo til Deutsche Welle. Dette er en  radiostasjon basert i Tyskland. Abomo er MCFPs kommunikasjonssjef.

I 25.juli 2022 var presidenten for Frankrike Emmanuel Macron i Kamerun for et 2-dagers besøk. Under et møte med Paul Biya ble Franck Biya presentert til Macron: «franskmenn ønsker at Franck Biya arver makten fra pappaen sin som i Togo, Gabon og Tsjad der sønnen etterfulgte faren», har skrevet på sin Facebook-side English Cameroon for a United Cameroon, en lokal forening.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *