lørdag , 20 april 2024
Home LOVEN Motstander henrettet i Iran
LOVEN

Motstander henrettet i Iran

-Motstander var anklaget for korrupsjon og terrorhandlinger.

-Han  ble henrettet i helga av iranske myndighetene

-Habib Farajollah var iraner med svensk statsborgerskap

En annen motstander henrettet i Iran. Lørdag 6.mai har iranske påtalemyndighetene henrettet Habib Farajollah Chaab. Det opplyser iransk nyhetsbyrået Mehr. Habib Farajollah var sjefen i Harakat al-Nidal. Dette er en  bevegelse motstanderen opprettet for Ahvazs frigjørelse. Ahvaz er en by som ligger vest i Iran. Motstanderen var iraner med svensk statsborgerskap.

11.mars i år bekreftet Høyesteretten i Teheran dødstraff mot Farajollah. I 2022 dømte tingrett ham for å ha deltatt i attentat. Attentatet fant sted i 2018 under militært tog. Dette medførte 25 døde, inkludert 12 revolusjonsvakter.  

Rettsvesenet anklaget Farajollah både for korrupsjon og å ha ledet opprørsgruppe. Januar i år henrettet de iranske påtalemyndighetene Alizera Akbari. Han var iraner med britisk statsborgerskap. Den iranske regjeringen mistenkte ham for spionasje.

Fri Verden Media med Mehr og Anadolu

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *