søndag , 14 april 2024
Home LOVEN Menneskerettsdomstol ber om å frigi en biskop i Nicaragua
LOVEN

Menneskerettsdomstol ber om å frigi en biskop i Nicaragua

Biskopen Rolando Alvarez i Nicaragua. Foto: AFP
Biskopen Rolando Alvarez i Nicaragua. Foto: AFP

-Biskopen har sittet i fengsel siden februar

-Organet anbefalte at den religiøse lederen må få tilgang til helsebehandling og advokater

Onsdag 28.juni 2022 besluttet Den Inter-Amerikanske menneskerettsdomstolen (IAHR) at Rolando Alvarez må bli frigitt. Rolando Alvarez er biskop i Matagalpa bispedømme. Matagalpa ligger nordvest i Nicaragua, et mellom-amerikansk land. Videre oppfordret IAHR staten til å gi biskopen tilgang til mat, medisiner, advokater og pårørende. I tillegg må Nicaragua beskytte hans liv, helse og fysisk integritet, har IAHR avsagt.   

Fredag 10.februar 2023 ble Rolando Alvarez dømt til 26 års fengsel. Biskopen ble løslatt dagen før, samtidig med 222 andre politiske fanger. Men Alvarès sa nei til å gå ombord i flyet til USA med de andre løslatte. Alle mistet sitt statsborgerskap, fordi myndighetene  anklaget dem for høyforræderi.

August i fjor ble biskop Alvarès pågrepet sammen med flere andre prester. Den religiøse lederen er best kjent for å være kritisk til Daniel Ortegas regime. Ortega er president i  Nicaragua. Han vant presidentvalget i 2021 for en fjerde periode etter å ha kastet flere kandidater, som var med i avstemningen, i fengsel.

Alvarès var stemmen for opposisjonsledere, studentaktivister og menneskerettighetsforkjempere forfulgt av Daniel Ortega. Nicaraguas president anser demonstrasjoner som statskuppforsøk.

Fri Verden Media med AFP

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *