torsdag , 18 april 2024
Home LOVEN Nicaragua: En biskop dømt til 26 år i fengsel
LOVEN

Nicaragua: En biskop dømt til 26 år i fengsel

Biskopen Rolando Alvarez i Nicaragua. Foto: AFP
Biskopen Rolando Alvarez i Nicaragua. Foto: AFP

Rolando Alvarès var blant 222 politiske fanger løslatt torsdag. Den religiøse lederen nektet å gå ombord i flyet til USA. Da fikk han fengselsstraff.

Fredag 10.februar 2023 ble Rolando Alvarèz dømt til 26 års fengsel i Nicaragua. Det er et land i Mellom- Amerika. Alvarès er biskop i den katolske kirken. Biskopen ble løslatt torsdag samtidig med 222 andre politiske fanger. Men Alvarès takket nei til å gå ombord i fly til USA med de andre løslatte. Alle mistet sitt statsborgerskap, for myndighetene har anklaget dem for høyforræderi. Spanias utenriksdepartement avslørte i CNN fredag at de politiske fangene vil få spansk nasjonalitet.

August i fjor ble biskop Alvarès pågrepet sammen med flere andre prester. Den religiøse lederen er best kjent for å være kritisk til Daniel Ortegas regime. Ortega er presidenten i  Nicaragua. Han vant presidentvalget i 2021 med et fjerde mandat etter å ha kastet flere kandidater som var med i avstemningen i fengsel.

Alvarès var stemmen for opposisjonsledere, studentaktivister og menneskerettighetsforkjempere som ble forfulgt av Daniel Ortega. Nicaraguas president anser demonstrasjoner som statskuppforsøk.

Fri Verden Media

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *