lørdag , 13 juli 2024
Home SIKKERHET Storbritannia: Kampen mot ulovlig innvandring har startet
SIKKERHET

Storbritannia: Kampen mot ulovlig innvandring har startet

Regjeringen forbereder lovprosjekt som forbyr flyktningstatus til innvandrere som bryter internasjonale konvensjoner. 

Storbritannia skal nekte asylrett til ulovlige innvandrere fra Asia og Afrika. Tirsdag la britisk regjeringen frem lovsprosjekt mot migranter som bryter internasjonal lov ved å krysse med båt den engelske kanalen. 

Ifølge lovprosjektet skal innvandrere som kom  til Storbritannia med småbåter bli pågrepet, deportert til deres hjemland og livsvarig forbudt å komme seg tilbake til britisk territorium. 

Over 45 000 i fjor og opptil 3000 i år har reist gjennom sjøvei til Storbritannia. De fleste kommer fra landene som Irak, Syria, Iran og Afghanistan.Derfor føler myndigheter så oversvømt at det blir stadig vanskelig å håndtere fenomenet. 

Regjeringens plan skaper bekymringer av menneskerettighetsaktivister. Christina Marriot er sjefen i det britiske Røde Kors. Hun spurte om hvorfor myndigheter kan ikke offentliggjøre regler knyttet til asyl.  For sin del lurte Care4Calais på hvor skulle de deporterte bli levert om hjemlandet deres virker usikkert for dem. Care4Calais er organisasjon som fremmer rett til båtreisende migranter. 

I fjor vedtok britisk parlamentet lov som tillater Rwanda å ta imot ulovlige migranter. Men Den Europeiske Domstolen stanset loven. 

Fri Verden Media med Agence France Presse 

Written by
Mike Beem

Michel Biem Tong er gründer av Fri Verden Media. Journalist, menneskerettighetesforkjemper og forfatter ble Biem Tong født i år 1985 i Kamerun(Afrika), et land han også kommer fra. Journalisten bor i Norge som flyktning siden November 2020. Etter fengsel og forfølgelser på grunn av sine politiske meninger måtte han flykte til Burkina Faso (VestAfrika) i mai 2019. I nesten 10 år har Biem Tong brukt pennen sin som våpen for sannhet og rettferdighet.

Leave a comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *